Maja's Selections

Lucka nummer 5

“Den perfekta middagen enligt mig”

Oj oj oj. Okej det finns två alternativ. Antingen så är det ute på stan, gärna en ny restaurang som jag aldrig har varit på. Det ska vara mycket folk, bra musik i bakgrunden och ljus tända i hela lokalen. Till fördrink sippar jag på ett glas bubbel och till middag äter jag pasta och några glas rött. När jag föreställer mig en dejt med Victor vill jag ha det exakt såhär eller när jag och tjejerna går ut och äter middag.

Men annars så älskar jag också att äta middag hemma. Speciellt i vårt nya hus. Innan har vi bott i små fina lägenheter men det här huset förvandlas snabbt till en snygg lounge med tända ljus i varje vrå. Det är enkelt att få en festlig stämning här. Så en perfekt middag vore även att ha mycket folk över, våra vänner eller våra familjer, tända ljus  ö v e r a l l t, en bra spellista som spelas ur högtalarna i taket och karaffen med vin står och luftar. På spisen kokar någon god sås, kanske en rödvinssås och i ugnen gratineras potatisgratängen. Till det blir det kött, baguett och svensk ost. En mumsig sallad med alltifrån rödbetor till fetaost också. Där har vi den. Och middagen avslutas med en drink och brädspel.

En mysig middag för någon månad sen. Det var nog när vi först började få besök som jag började fatta tycka för huset.

“The perfect dinner according to me”

I have two ideas of the perfect dinner. Either it’s out and about in the city, gladly a new restaurant that we have never tried before. A lot of people around and good music. I drink sparkling wine before dinner and then red wine with a nice pasta. Then we sit there for hours and just talk about life.

But the perfect dinner could also be in our house. Before we have been living in apartments but this house make everything very elegant fast. You can just light some candles and play some music and the night is set. Before dinner all of us is sharing a bottle of champange while we cook some meat, potatoes and a nice salad. After the dinner we play games and drink drinks. Maybe play som pool as well. 

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *